de optocht

Op de eerste zaterdag van de feestweek gaan we rond met de mooiste creaties van Lexmond en omstreken. Her en der kun je ze al zien staan, wagens in opbouw voor de optocht. Een goed teken, Lexmond heeft weer zin in de optocht!

de route

De deelnemers verzamelen vanaf 09:30 uur op de Nieuwe Rijksweg oneven. Inrijden vanaf de Laak. De voertuigen krijgen hier de nummers en worden gekeurd.

De start is om 10:30 uur. De deelnemers rijden door Lexmond (Kortenhoevenseweg, De Laak, Zuidernes en Lijsterbeslaan) en gaan over de dijk naar Ameide. In Ameide is de pauzeplek. Na de pauze gaat de optocht langs Boer BV, over het viaduct en Blommendaal helemaal uit. Van daar via het Dorpsplein en Lakerveld naar Sportcomplex Het Bosch. Route in detail: klik hier.

Reglement

Alle deelnemers aan de optocht moeten akkoord gaan met het reglement. Het reglement bevat alle regels voor de optocht. Wie kan er mee doen? Aan welke eisen moeten de voertuigen voldoen? Wat mag wel en niet tijdens de optocht? En nog veel meer belangrijke zaken.

Met zijn allen willen we ervoor zorgen dat de tocht soepel verloopt en we 's avonds allemaal weer verder kunnen feesten. Lees het reglement goed door en zorg dat iedereen die met jou deelneemt het reglement ook kent!

Een ding uit het reglement willen we alvast naar voren halen: zorg zelf voor een goede verzekering en ga er niet zomaar vanuit dat het wel geregeld is. Vraag het na!

Verplichte briefing

Op maandag 25 juli 2022 om 20:00 uur in Huis het Bosch is er een Captains briefing waar alle deelnemers verplicht bij moeten zijn. Bij voorkeur met de inschrijver en de bestuurder. Inschrijvers die niet bij het overleg aanwezig zijn kunnen niet meedoen aan de optocht. Zorg dat je er bent!

De Inschrijving is gesloten

Volg ons ook op social media

Feestweek Lexmond wordt georganiseerd door Oranjevereniging Lexmond - Het Vaderland Getrouwe